2017/08/15

Libri '1+fél akció' ajánló I.: krimi & életmód

Lassan, de biztosan közeleg a nyár vége, aminek én személy szerint kicsit sem örülök, na de nyárzárásként érdemes még körülnézni picit a könyvpiacon, ugyanis az őszi újdonságok előtt még mindenféle szuper akciókkal találkozhatunk.

Ezúttal egy Libris akcióra hívnám fel a figyelmet, amivel biztos vagyok benne, hogy szinte minden könyvmoly találkozott már, ugyanis július eleje óta fut, viszont ha még nem néztétek meg közelebbről, akkor most érdemes, ugyanis nyár végéig tart. Ami ugyebár lassan itt van.

Arra gondoltam, hogy tematikusan mutatok be néhány könyv tippet, amelyek egytől egyig az akció részét képezik és érdekesek lehetnek.


Szeretném leszögezni azonban, hogy - néhány kivételtől eltekintve - ezeket a darabokat még nem olvastam, de egytől egyig igen szimpatikusak, és határozottan tervben van az olvasásuk. 

Na de miről is szól az akció?
A második könyv fél áron kampány részeként a részt vevő könyvek kapnak egy csinos kis sárga matricát, amelyekből ha kiválasztunk kettőt, akkor a második (olcsóbb) könyvet fél áron kapjuk meg. Az akcióban szuper darabok vesznek részt, pár könyvről már korábban olvashattatok a blogon (ilyen többek között A szolgálólány meséje, a Puszi, Erzsi!, a Kéjutca, a Múzsa, vagy A babaház úrnője), néhányra pedig ezúton szeretném felhívni a figyelmet. 

Az akcióban részt vevő könyvek teljes listáját >>ide<< kattintva éritek el, alább pedig az én személyes ajánlómat találjátok. Lássuk tehát!


KRIMI


Mi mással is indíthatnék, mint nagy kedvenceimmel, a krimikkel, amelyekből ezúttal három darabra szeretném felhívni a figyelmet. Ami kicsit csalás, mert ebből kettő Agatha Christie, de ő meg ugyebár az abszolút királynője a műfajnak.



Agatha Christie - A ferde ház

A ferde ház egyike a legjobb AC regényeknek, és talán egyike a legjobb krimiknek is úgy en bloc, most pedig csodaszép új kiadásban is olvashatjuk a Helikon Kiadó jóvoltából. A könyv egy családon belüli gyilkosságról szól, amelynek egyik különlegessége, hogy se nem Miss Marple-történet, se nem Poirot-történet.


Elizabeth Adler - Halál a tóparton

Elizabeth Adler legújabb regénye igazi strandkriminek tűnik, ami az izgalmas nyomozgatós vonal mellett némi románcot és kalandot is tartogat. A történet a megunhatatlan sémára épül: főhősünk egy nyomozó, aki pihenése alatt váratlanul egy halálesettel szembesül, amely csak arra vár, hogy megoldja. Tipikus nyaralós könyv, amelyből sosem elég.


Agatha Christie - Az ABC-gyilkosságok

Az ABC-gyilkosságok ugyancsak egy nem véletlenül rendkívül népszerű AC regény, amelyet szintén új kiadásban olvashatunk. Ezúttal pedig Poirot sem hiányozhat, aki egy rém furcsa gyilkosság részleteit próbálja felgöngyölíteni, még mielőtt a titokzatos gyilkos az ABC végére érne...

További ötletek:
(linkhez katt a képre)

Erik Axl Sund: Éhség James Ellroy: Perfídia Harlan Coben: Necces
Jessica Knoll: Szerencse lánya Daniel Cole: Rongybaba Donna Tartt: A titkos történet
Jeff Abbott: Black Jack Point Terry Hayes: Nevem Pilgrim Jeff Abbott: Ennek rossz vége lesz



ÉLETMÓD


Kicsit szabadon értelmezve az 'életmód' fogalmát válogattam be ide néhány könyvet, amelyek bár nagyon különböznek egymástól, mégis a maguk módján igazán érdekesnek tűnnek.


Christopher McDougall - Futni születtünk

Előre leszögezem, hogy nem vagyok egy nagy futó, mégis megfogott ez a könyv, amely ideális lehet azok számára is, akiknek a futás valóban egy életforma, továbbá a mozgás ezen formájával még csak ismerkedőknek, illetve azoknak is, akiktől távol áll ugyan a dolog, de nyitottnak érzik magukat, és szeretnének betekintést nyerni egy számukra idegen területre. Nekem ez a könyv legfőképp inspirációként és motivációként szolgál - legalábbis ez a tervem vele -, valamint tényleg érdekel, hogy mi áll valójában a cím mögött. Tényleg futni születtünk?


dr. Yael Adler - Bőrügyek

Gyakorlatilag minden emberi testtel kapcsolatos orvosi témától kiráz a hideg - jobb esetben, rosszabb esetben egyenesen rosszul vagyok -, de a legnagyobb szervünk mégis más. Ahogy a fülszöveg is írja: a bőr olyan, mint egy nagy képeskönyv, tele nyomokkal és utalásokkal. Ez pedig elég izgi dolog azért, kíváncsi vagyok, mi újat tud mondani a témával kapcsolatban dr. Yael Adler bőrgyógyász.


Peter Wohlleben - A fák titkos élete

Imádom a fákat. Éppen ezért kiakadok, amikor újabb és újabb fakivágásokról érkeznek a hírek, amelyek egy-egy indokolatlan beruházás miatt "szükségesek". Hiszek abban, hogy a növények is éreznek, és - főleg az elképesztő méretű fák - hihetetlen történeteket mesélhetnek nekünk. A könyvből érdekességeket tudhatunk meg a fák életéről, és picit megismerhetjük az utánozhatatlan "nyelvüket". Igazi hygge-faktornak tűnik a könyv.


Marie Kondo - Tiszta öröm

Aki ismer engem, az tuti felröhög, hogy én ilyen könyvet olvasok, mert enyhén szólva sem vagyok rendmániás, na de épp ezért gondoltam úgy, hogy Marie Kondo esetleg adhat számomra olyan tippeket, amelyeket talán képes leszek hatékonyan beépíteni a kaotikus életvitelembe. A japánok híresen jók a témában, bár számomra már indokolatlan mértékben űzik ezt, ugyanakkor egy olyan ember számára, amilyen én is vagyok - akitől tényleg távol áll a rend - hasznos lehet a könyv, ahogyan azoknak is, akiknek pedig mániájuk a rendrakás - így még magasabb szinten űzhetik. Reménykedjünk.


További ötletek:
(linkhez katt a képre)

Csíkszentmihályi Mihály – Barbara Schneider: Életre hangolva Oliver Burkeman: Túladagolt boldogság Révai Gábor: Beszélgetések a függőségről
Philip Zimbardo – Robert Johnson – Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. William Burnett – David J. Evans: Tervezd meg az életed Erling Kagge: Csend a zaj korában
Mieshelle Nagelschneider: Macskákkal suttogó Jamie Oliver: Minden napra superfood Irvin D. Yalom: Terápiás hazugságok



Az akcióval kapcsolatos ajánlóm első részének végére értünk ezzel, remélem tudtam ötleteket adni, hamarosan pedig jön a második - egyben utolsó - rész, ahova píárosan szólva igazi must have darabokat válogattam be, méghozzá különböző műfajokból. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése